BÁNÁT koreográfiák kidolgozása (NKUL-KP-1-2021/1-000107)

BÁNÁT koreográfiák kidolgozása (NKUL-KP-1-2021/1-000107)

BÁNÁT koreográfiák kidolgozása

NKUL-KP-1-2021/1-000107

 

2020.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. mint támogató nyílt pályázatot hirdetett meg a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2021.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek érdekében megvalósult programok támogatása, valamint feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések támogatása.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 500.000 Ft-tal segítette a „BÁNÁT koreográfiák kidolgozása” c. program szervezését, mely 2021.január 01-től 2021.december 31-ig került megvalósításra Deszken.  

A deszki Bánát Néptáncegyüttes 73 éve eleveníti fel és gazdagítja tovább elődeink tánctudását. 2018-ban 70 éves jubileumi rendezvényünkön bemutattuk munkálkodásunk esszenciáját, de ezzel nem zártuk le a korszakot, számos tervünk van az együttes fejlődésének további biztosítására – többek között, hogy a felkutatott autentikus népzenei- és néptáncelemeket megtanítsuk a hagyományőrző csoport tagjainak. 2 új koreográfia kidolgozása és betanítása vált lehetővé a pályázati támogatásnak köszönhetően – líkai- és Maros-menti táncokkal gazdagodott repertoárunk.

A projekt a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató jóvoltából valósulhatott meg.

www.bgazrt.hu

 

BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO