BÁNÁT népzenei tábor (NTAB-KP-1-2021/1-000019)

BÁNÁT népzenei tábor (NTAB-KP-1-2021/1-000019)

NTAB-KP-1-2021/1-000019

BÁNÁT népzenei tábor

 

2020.októberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt - mint támogató – nyílt pályázatot hirdetett meg nemzetiségi táborok 2021.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek körébe tartozó nappali tagozatos, általános- és középiskolás tanulók részvételével megvalósuló táborok szervezésének támogatása volt, melyek célja a nyelvismeret bővítése, a nemzetiségi népismeret részét képező történelmi, néprajzi, kulturális ismeretek fejlesztése, hagyományőrzés ösztönzése.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően 800.000 Ft támogatást kapott, melyből 7 napos tábor megvalósítása vált lehetővé.

Egyesületünk 2021. augusztus 9-15-ig (7 nap) időszakban szervezte meg a népzenei tábort 25 általános iskolás korú gyermek részvételével. A kapott támogatást étkezési- és szállásköltségre fordítottuk.

A szerb népzene és népi hangszerek ismerete jegyében a népzenei tábort saját településünkön élő gyermekek számára terveztük azzal a céllal, hogy az itt résztvevő gyermekek megismerkedjenek a szerb anyanyelv- és népzenei hagyományokkal, a szerb közösségek által ismert és gyakorolt népszokásokkal. Sor került a hagyományos népi hangszerek bemutatására (harmonika, tambura, furulya), használatuk elsajátítására. E lehetőség felkeltette a diákok érdeklődését a népzene iránt, illetve kinyílt számukra a szerb néprajz világa is.

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO