Deszki szerb búcsú (NKUL-KP-1-2021/1-000775)

Deszki szerb búcsú (NKUL-KP-1-2021/1-000775)

Deszki szerb búcsú

NKUL-KP-1-2021/1-000775

 

2020.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató nyílt pályázatot hirdetett meg a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2021.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek érdekében megvalósult programok támogatása, valamint feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések támogatása.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 800.000 Ft-tal segítette a „Deszki szerb búcsú” szervezését, mely 2021.augusztus 19-én került megvalósításra Deszken. Ez olyan közösségi rendezvény, mely egyúttal a hit és nemzeti identitás erőteljes képviselete a deszki szerbek számára, ahol több generáció képviseltette magát. A búcsú alkalmát egyházi relikviákat bemutató kiállítással, autentikus szerb ételekkel és italokkal színesítettük.

 

A projekt a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató jóvoltából valósulhatott meg.

 

Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO