Évzáró BÁNÁT nap (NKUL-KP-1-2021/1-000108)

Évzáró BÁNÁT nap (NKUL-KP-1-2021/1-000108)

Évzáró BÁNÁT nap

NKUL-KP-1-2021/1-000108

 

2020.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. mint támogató nyílt pályázatot hirdetett meg a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2021.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek érdekében megvalósult programok támogatása, valamint feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések támogatása.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 300.000 Ft-tal segítette a „Évzáró BÁNÁT nap” szervezését, mely 2021.december 04-én került megvalósításra Deszken.  A megvalósult program célja a szerb közösség népi- és kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzését összefoglaló rendezvény, csoportunk értékhordozó tevékenységének nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó hatású alkalom szervezése. A rendezvény alkalmából bemutattuk éves munkánk eredményét, megköszöntük a szerb kultúra fennmaradásában jelentős szerepet vállók éves munkáját.

A projekt a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató jóvoltából valósulhatott meg.

www.bgazrt.hu

 

BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO