Évzáró BÁNÁT nap (NKUL-KP-1-2022/2-000169)

Évzáró BÁNÁT nap (NKUL-KP-1-2022/2-000169)

NKUL-KP-1-2022/2-000169

Évzáró BÁNÁT nap

 

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató nyílt pályázatot hirdetett a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek, a teremtésvédelem érdekében végzett tevékenységeinek támogatása, valamint a közművelődési feltételeinek javítása érdekében nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó, kulturális- és tudományos kezdeményezések támogatása.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 500.000 Ft vissza nem térítendő támogatással segítette az egyesület szervezésében megvalósuló „Évzáró BÁNÁT nap” c. rendezvényünk lebonyolítását.

Megvalósítandó programunk célja a szerb közösség népi- és kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzését összefoglaló rendezvény, a csoportunk értékhordozó tevékenységeinek nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó hatású alkalom szervezése, színes népművészeti örökségünk bemutatása. A rendezvény alkalmából bemutatjuk éves munkánk eredményét, megköszönjük a szerb kultúra fennmaradásában jelentős szerepet vállalók éves munkáját, vendégül látjuk kis településünk szerb közösségét, csapatépítő játékokkal fellépő zenekar műsorával színesítve az estét.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO