Gyermek folkfeszt Deszken (NKUL-KP-1-2022/2-000175)

Gyermek folkfeszt Deszken (NKUL-KP-1-2022/2-000175)

NKUL-KP-1-2022/2-000175

Gyermek folkfeszt Deszken

 

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató nyílt pályázatot hirdetett a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek, a teremtésvédelem érdekében végzett tevékenységeinek támogatása, valamint a közművelődési feltételeinek javítása érdekében nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó, kulturális- és tudományos kezdeményezések támogatása.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 800.000 Ft vissza nem térítendő támogatással segítette az egyesület szervezésében megvalósuló „Gyermek folkfeszt Deszken” c. rendezvényünk lebonyolítását.

2022-ben második alkalommal várták a szervezők a néptáncot-, népzenét kedvelő és gyakorló fiatalokat a deszki Gyermek folkfeszt programra, melynek kereteink belül magyar- és anyaországi néptánc és népzenei ifjúsági csoportok mutatkoztak be. A színpadi programok mellett népi kirakodóvásár és népi játszóházak is várták az érdeklődőket. Az estét nemzetiségi táncház és gyermekeknek szóló koncert zárta.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO