Igraj Kolo – 75 éves a BÁNÁT (NKUL-KP-1-2023/3-000010)

Igraj Kolo – 75 éves a BÁNÁT (NKUL-KP-1-2023/3-000010)

NKUL-KP-1-2023/3-000010

Igraj Kolo – 75 éves a BÁNÁT

 

2022.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató nyílt pályázatot hirdetett a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2023.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek, a teremtésvédelem érdekében végzett tevékenységeinek támogatása, valamint a közművelődési feltételeinek javítása érdekében nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó, kulturális- és tudományos kezdeményezések támogatása.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 1.500.000 Ft vissza nem térítendő támogatással segítette az egyesület szervezésében megvalósuló „Igraj Kolo – 75 éves a BÁNÁT” c. rendezvényünk lebonyolítását.

Az egyesület több évtizedes múltját – 75 évét - felelevenítő, szép emlékeket és eredményeket újraélő rendezvényünk 2023 májusában kerül megrendezésre. A rendezvény napján néptáncbemutatókkal, népművészeti kiállítással, szerb  népi zenekarok műsorával várjuk a látogatókat, akik mind-mind kapcsolódtak munkánkhoz az elmúlt évtizedekben. Célunk a szerb közösség kulturális hagyományainak, kincseinek megőrzését bemutató, méltató és összefoglaló-, csoportunk értékhordozó tevékenységeinek nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó hatású alkalom szervezése.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO