Népzenei műhely Deszken (NKUL-KP-1-2022/2-000170)

Népzenei műhely Deszken (NKUL-KP-1-2022/2-000170)

NKUL-KP-1-2022/2-000170

Népzenei műhely Deszken

 

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató nyílt pályázatot hirdetett a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek, a teremtésvédelem érdekében végzett tevékenységeinek támogatása, valamint a közművelődési feltételeinek javítása érdekében nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó, kulturális- és tudományos kezdeményezések támogatása.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 500.000 Ft vissza nem térítendő támogatással segítette az egyesület szervezésében megvalósuló „Népzenei műhely” c. rendezvényünk lebonyolítását.

Népzenei műhely keretében általános iskolásokkal ismertetjük, szerettetjük meg a tradícionális szerb népzenét. Az egy éven át működő népzenei műhely célja az autentikus népzene elsajátíttatása a résztvevőkkel népzenészek segítségével. A szerb népi hangszerek a tárgyi kultúra fontos aspektusát képezik. Jellegzetes népi hangszerei közül a tamburát, harmonikát és a furulyát használjuk a foglalkozások keretében.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő

 

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO