Szerb hagyományápoló program Deszken (NEMZ-KUL-18)

Szerb hagyományápoló program Deszken (NEMZ-KUL-18)

A 2017-ben megjelent pályázati kiírás célja a nemzetiségi törvény hatálya alá tartozó magyarországi nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi és szellemi kulturális

kincseinek megőrzésének, méltó folytatásának támogatása; értékhordozó

tevékenységeinek, közművelődési feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi és kulturális identitás szempontjából meghatározó, kulturális és tudományos kezdeményezések támogatása.

 

A pályázati kiírásra egyesületünk által benyújtott pályázat kedvező elbírálásban részesült, 310.000 Ft támogatást nyertünk, melyből VIII. alkalommal megrendezésre kerülő Ajvár fesztiválunk költségeinek egy részét fedeztük.

A program megrendezésére 2018.szeptember 8-án került sor.

 

Deszk szerb lakossága sokszínű népi kultúrával rendelkezik. Hagyományai és szokásai sok tekintetben kötődnek az általánosabb nemzetiségi tradíciókhoz. Megvalósítandó programunk célja a szerb közösség népi- és kulturális- és gasztronómiai hagyományainak, kulturális kincseinek megőrzése,  megismertetése az érdeklődőkkel,  értékhordozó tevékenységeinek nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó hatású alkalmak szervezése, a különböző nemzetiségek kincseinek megismerése közös programjaink alkalmával, továbbá a közösségünket képviselő fiatal korosztály számára történő értékátadás, hagyománytisztelet kialakítása, színes népművészeti örökségünk bemutatása.

 

A programot támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, közreműködő szervezet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO