Szerb könyvtár és olvasókör terem korszerűsítése (NEMZ-BER-20-0221)

Szerb könyvtár és olvasókör terem korszerűsítése (NEMZ-BER-20-0221)

Szerb könyvtár és olvasókör terem korszerűsítése

NEMZ-BER-20-0221

Pályázó: Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat

 

A 2020.májusában megjelent Miniszterelnökség Egyházi és Nemzeti Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felhívásának célja, hogy a felhívás közzétételével felmérje azon támogatási igényeket, melyek a 2020.költségvetési év során a különböző nemzetiségek  nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységeihez kapcsolódnak, valamint a magyar kis- és középvállalkozások erősítését és a magyar gazdaság élénkítését szolgálják.

A felhívás keretében nyújtandó egyedi támogatások célja a felhívás körébe tartozó nemzetiségek identitásának megőrzése érdekében vállalt kulturális, köznevelési, tudományos, hitéleti és közösségépítő célok megvalósításához kapcsolódó beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek támogatása.

Megvalósítási időszak: 2020.január 01 – 2021.június 30.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikerrel pályázott, s 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a szerb könyvtár előterének felújítására, valamint külső vakolat javítására. Közösségi funkciónak való kialakítása, korszerűsítése szükségessé vált a jobb használhatóság szempontjából. Célszerűvé vált kialakítani a rendezvényeket kiszolgáló helyiséget – itt betonozás, burkolás és gipszkartonozás valósult meg. Sor került továbbá a külső vakolat javítására, burkolására.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO