Szerb néptánchagyományok a színpadon (CSSP-NEPTANC-MO-2021-0099)

Szerb néptánchagyományok a színpadon (CSSP-NEPTANC-MO-2021-0099)

CSSP-NEPTANC-MO-2021-0099

Szerb néptánchagyományok a színpadon

Megvalósítási időszak: 2021.07.01 – 2022.12.31.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Csoóri Sándor Alap nyílt pályázatot hirdetett 2021.márciusában  a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.

A pályázat célja a hazai magyar és nemzetiségi-, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök-, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. A magyar népi kultúra, népművészeti értékek társadalmi elfogadottságának, beágyazódásának fokozása, alapértékként való kezelése.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikerrel pályázott és 1.600.000  Ft vissza nem térítendő támogatást nyert benyújtott pályázatán.

Egyesületünk legfőbb célja a szerb kultúra, a néphagyományok, a népzene, néptánc és az anyanyelv ápolása, illetve átörökítése a jövő generációja számára. Számos tervünk van az együttes fejlődésének további biztosítására, e projekt keretében 2 új koreográfia megtervezését, betanítását vállaltuk, illetve az új táncokhoz népviseletek készíttetése is lehetővé vált a támogatás jóvoltából. Fedezi a projekt költségvetése a program reklám- és PR költségeit is.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kezelő szerv: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 

Brczán Krisztifor

egyesületi elnök

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO