XI. Ajvárfesztivál Deszken (NKUL-KP-1-2022/2-000171)

XI. Ajvárfesztivál Deszken (NKUL-KP-1-2022/2-000171)

NKUL-KP-1-2022/2-000171

XI. Ajvárfesztivál Deszken

 

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató nyílt pályázatot hirdetett a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek, a teremtésvédelem érdekében végzett tevékenységeinek támogatása, valamint a közművelődési feltételeinek javítása érdekében nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó, kulturális- és tudományos kezdeményezések támogatása.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 916.032 Ft vissza nem térítendő támogatással segítette az egyesület szervezésében megvalósuló „XI.Ajvárfesztivál Deszken” c. rendezvényünk lebonyolítását.

Az egyesület több évtizedes múltját felelevenítő, szerb népszokásokat újraélő, népi játékokat bemutató gasztronómiai rendezvényünk 2022.szeptemberében került megrendezésre. A rendezvényen a gyermekeknek kedvező népi játékokkal, versenyekkel, kézműves foglalkozásokkal, míg a felnőtteknek néptáncbemutatókkal, népművészeti kiállítással, szerb népi zenekarok műsorával vártuk a látogatókat, melyet gasztronómiai program – ajvárfőzés- és verseny – övezett. A program a Deszki Sportközpontban került megrendezésre.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő

 

© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO